He alakaʻi piha i ka pono a me ka hoʻohana ʻana o Super Triple Phosphate 0 46 0

Hoʻolauna:

Welina mai i kā mākou blog, kahi e luʻu ai mākou i ka honua o nā mea kanu a me nā pono o lākou.Ma kēia ʻatikala, e nānā mākou i kahi kikoʻī a piha i nā pono a me nā noi like ʻole o Super Triphosphate 0-46-0.ʻO kēia mea hoʻomomona kiʻekiʻe he hana kūʻokoʻa e hāʻawi ana i nā pono nui i nā mea kanu, e kōkua ana i ka hoʻonui ʻana i ka huahana mahiʻai holoʻokoʻa.

E ʻike i nā mea hana:

ʻO Super Triple Phosphate 0 46 0he mea hoʻoheheʻe wai-soluble i loaʻa kahi kiʻekiʻe o ka phosphorus.ʻO nā helu 0-46-0 e hōʻike ana i ka lakio NPK, kahi i hōʻike ʻia ai ka helu lua 46 i ka pākēneka o ka phosphorus i loko.ʻO ka Phosphorus kahi macronutrient koʻikoʻi no ka ulu ʻana o ka mea kanu a he hana koʻikoʻi i nā kaʻina metabolic like ʻole e like me ke photosynthesis, ka hoʻololi ʻana i ka ikehu, a me nā aʻa olakino a me ka pua.

Nā pono o ka Super Triphosphate 0-46-0:

1. ʻO ka hoʻomohala kumu maikaʻi loa:

Kākoʻo ka ʻike kiʻekiʻe o ka phosphorus i Super Triphosphate i ka hoʻomohala ʻana i nā ʻōnaehana kumu ikaika.Hoʻonui ia i ka hiki o nā aʻa ke komo i ka wai a me nā meaʻai pono, e hana ai i ka mea kanu i hānai maikaʻi a ikaika.

2. Hoʻoikaika i ka pua a me ka hua ʻana:

Pono ka Phosphorus no ka ulu a me ka ulu ʻana o nā pua a me nā hua.Hoʻoikaika ʻo Super Triphosphate i ka hoʻokumu ʻana o nā pua olakino, nā pua nani a me ka nui o nā hua.He mea kōkua nō hoʻi i ka hana hua a hoʻonui i nā hua hua.

Triple Superphosphate

3. Hoʻonui i ka photosynthesis:

Pono ka Phosphorus no ka hoʻokumu ʻana o adenosine triphosphate (ATP), kahi mole e mālama i ka ikehu i nā mea kanu.Ma ka hoʻonui ʻana i ka hoʻokumu ʻana o ATP, hoʻomaikaʻi ʻo Super Triphosphate i ka photosynthesis, a laila e hoʻonui ai i nā kalapona a me ka ikehu no ka ulu ʻana o ka mea kanu.

4. Ke kū'ē pilikia:

Kōkua ka Phosphorus i nā mea kanu e kū i nā mea pilikia e like me ka maloʻo, ka wela wela a me nā maʻi.Hoʻoikaika ʻo Super Triphosphate i nā mīkini pale o ka mea kanu a hoʻomaikaʻi i kona hiki ke hoʻōla mai nā kūlana ʻino, e hopena i nā mea kanu olakino a ʻoi aku ka paʻa.

5. Hoʻomaikaʻi i ka ʻai meaʻai:

Ma waho aʻe o kāna mau pono ponoʻī, kōkua pū ka Super Triphosphate i ka lawe ʻana i nā mea pono ʻē aʻe e like me ka nitrogen a me ka potassium.Hoʻonui ia i ka maikaʻi o ka lawe ʻana i nā mea kanu o nā mea kanu, e hōʻoiaʻiʻo ana e loaʻa iā lākou kahi ʻai kaulike a piha.

Ke kumu a me ka hoʻohana ʻana:

Hiki ke hoʻohana ʻia ka Super Triphosphate ma nā ʻano like ʻole, e pili ana i nā koi kūikawā o ka mea kanu a me nā kūlana lepo.Eia kekahi mau ʻano noi i manaʻo ʻia:

1. Laha ana:Ma mua o ka lūlū ʻana a i ʻole ka lūlū ʻana, e hohola pono i ka fertilizer ma luna o ka ʻili o ka lepo a hoʻohui ʻia i loko o ka lepo luna me ka rake a i ʻole ka hoe.

2. E hoʻokomo i ka mea momona:I ka hoʻololi ʻana a i ʻole ka hoʻokumu ʻana i nā perennials, e kau i ka fertilizer i loko o ka lua kanu kokoke i ka ʻōnaehana kumu no ka lawe pololei ʻana i nā meaʻai.

3. ʻO ka pulupulu lau:E hoʻoheheʻe i ka triphosphate kiʻekiʻe kūikawā i loko o ka wai a pīpī iā ia ma nā lau.Mālama kēia ʻano hana i ka komo wikiwiki ʻana a he mea pono ke hōʻike nā mea kanu i nā hōʻailona o ka nele o ka phosphorus.

4. No ka hoʻoinu wai:E hoʻohana i ka Super Triphosphate ma ke ʻano he ʻāpana o kāu wai irrigation e hōʻoia i ka hāʻawi like ʻana o nā meaʻai i loko o ke aʻa.

Nānā:E hahai mau i nā ʻōlelo a ka mea hana a e noʻonoʻo e kiʻi i kahi hoʻāʻo lepo e hoʻoholo ai i ka helu noi kūpono no kāu mau mea kanu kikoʻī a me ke ʻano lepo.

I ka hopena:

ʻO ka Super Triple Phosphate 0-46-0 kahi mea hoʻomomona maikaʻi e hoʻoikaika i ka ulu ʻana o nā mea kanu olakino, hoʻomaikaʻi i ka pua a me ka hoʻohua ʻana, a hoʻonui i ka huahana holoʻokoʻa.Ma muli o kona kiʻekiʻe o ka phosphorus, hāʻawi kēia mea hoʻomomona i nā pono he nui i nā mea kanu a hoʻonui i kā lākou meaʻai.Ma ka hoʻokomo ʻana i ka Super Triphosphate i kāu mau hoʻomaʻamaʻa fertilization, hiki iā ʻoe ke ʻike i ka hoʻomaikaʻi nui ʻana i ke olakino, kūpaʻa, a me nā hua o kāu mau mea kanu.


Ka manawa hoʻouna: Sep-18-2023